Workplace

Reynaers Knowledge Centre

Hollymoor Way, Birmingham

Redevelopment and extension of an existing warehouse to provide office, showroom, warehouse and distribution centre accommodation. The new development for Reynaers, in Birmingham, is now their UK headquarters building.

Having developed a relationship with Reynaers through the specification of their products, D5 Architects LLP were one of a number of architects invited to propose a scheme for the new UK headquarters for the leading aluminium systems company.  D5’s response was a modern and striking design to provide a showcase for Reynaers aluminium windows, doors and curtain walling systems.  Developing the detailed client brief and technical package for tender directly for Reynares, D5 were then novated to the successful contractor, A&H Construction, and provided detailed architectural technical design services through to completion of construction work on site.

 

The project involved an existing 4,820m2 warehouse and office building that was fully refurbished and extended by a further 2,980m2 to create a 7,800m2 warehousing facility that included purpose-built training and conferencing facilities, and a double height display showroom leading to first floor offices that cantilevered over the ground floor and entrance area in a dramatic display of Reynaers systems.

Client
Reynaers

Value
£3.5m (Building) £6m (Project) - 2016

Gross Area
7,800m2

Building Contract
JCT Design & Build

Role
Lead Designer, Architect RIBA Work Stage 1>6 (inc Novation to Main Contractor)


Share this page

The new UK headquarters for the Belgian company in Hollymoor Way, Northfield, represents a £6 million investment for Reynaers, and highlights the ongoing commitment the company has to the UK. Reynaers bought the premises as a new HQ which has been extended and completely refurbished, giving more than double the warehouse space and a modern, purpose-built facility.

 

Reynaers own article about the project can be read by following this link

Justin Hunter, Managing Director at Reynaers, said: “We’ve moved into the offices after an extension, complete refurbishment and refit of the interiors of the original building, meaning we are now able to double our current capacity. The envelope looks fantastic and features the new Hi-Finity corner solution, Structurally Clamped curtain wall and parallel opening windows.

 

“The building of our new UK Head Office and warehouse is a significant milestone for us as a team, and also for our customers who have supported us over the years. The building will act as a springboard to further growth, as it will provide us with much-needed space and fantastic new facilities, which will serve us for many years to come.”

The premises has more than twice as much warehouse space to allow vast stock holding and houses a dedicated showroom featuring Reynaers’ commercial, trade and high-end domestic products, office accommodation, meeting rooms and a bespoke conference facilities for up to 75 people. There is also a brand new Training Centre and a new installation rig designed for development, training and testing.